Din handlekurv er tom

Atlanta Braves: Hjelper hjemmefelt fordel virkelig?

21/09/2018 0
Er dette sena løp for playoff hjemme-felt fordel, må spørsmålet bli spurt: ville det virkelig være en fordel for Braves?
Atlanta Braves har gjort en god jobb på veien i år, til en 45-30-plate. Imidlertid kompenseres dette imponerende merket av en ganske darlig 39-38 rekord på Suntrust Park etter onsdagens seriemesterende seier over Cardinals. Det er ganske forvirrende, for statistisk lag utfører nesten alltid bedre hjemme hjemme og på veien.
 
Nå, ettersom Braves nærmer seg en (fingerkorset) NLDS-matchup med et ukjent lag, føler jeg at det er viktig å få litt kontekst om hvordan lag med bedre hjem og vei-vinnende prosenter har utført i playoffs de siste 2 årene.
 
Det siste laget for å gjøre playoffs med en tapende plate hjemme var ironisk nok 2001 Braves, ifølge baseball referanse Atlanta Braves baseball klær. Det laget ble ferdig med en 40-41 plate hjemme, og ble eliminert i NLCS av Diamondbacks 4-1. Jeg skal bruke baseball referansens database for alle lagdataene nevnt her.
 
2017 Houston Astros hadde fortsatt en vinnende rekord hjemme, men deres rekord hjemme var verre enn deres rekord på veien. Andre lag i playoffs som sesong som også viste denne egenskapen var Washington-borgere, Minnesota Twins og Cleveland-indianerne.
 
Som jeg er sikker på at du vil huske, fortsatte Astros å vinne World Series den sesongen. Nasjonene, som de pleier å gjøre, mistet i NLDS til Cubs 3-2. Tvillingene mistet i det ville kortspillet, og indianerne mistet Yankees i ALDS. Så, mens World Series-vinneren hadde en bedre road record enn hjemme, ble de andre 3 lagene eliminert i sin første runde av playoffs.
 
I 2016 har jeg et mye mer begrenset sett med data å tegne fra. Ingen lag fra den sesongen i playoffs hadde en bedre rekord vekk da hjemme. Rød Sox og Mets var nærmest, og begge var ett spill over deres rekord hjemme. Mets ble eliminert i det ville kortspillet, og Red Sox i ALDS.
 
Så fra de begrunnede begrensede dataene jeg har trukket fra, virker det som at lag med en bedre road record (eller svært nær det) ikke har gjort så bra i sluttspillet de siste to sesongene. Hele resten - unntatt den store stjernen Astros - ble eliminert i første runde av playoffs. Nå er jeg sikker på at hvis jeg gikk videre, kunne jeg finne flere eksempler, men jeg er mer interessert i nåværende data.